סיוע של עורכי דין בעת עריכת חוזה שכירות
אם אתם בעלי דירה, וברצונכם להשכיר אותה, תידרשו מן הסתם להציג לשוכרים – חוזה שכירות. קיימים חוזים רבים, חלקם אחידים וניתנים להורדה באתרי אינטרנט שונים – אך שימוש בהם טומן בחובו סיכון רב, שכן בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורכי דין הבקיאים בתחום ולבנות הסכם שמתאים ספציפית לנכס שבבעלותכם ומגן על זכויותיכם.
כיצד תדעו איך לנסח אחד ראוי? כיצד תמנעו פגיעה או הפרת חוזה על ידי השוכר? לפניכם המדריך המלא לבניית חוזה שכירות שמגן על זכויותיו של בעל הנכס.
צריכים עזרה עם חוזה שכירות? חייגו עכשיו: 03-6093833
זיכרון דברים
עוד לפני חתימת חוזה שכירות רשמי, החתימו את המשכיר על זכרון דברים, בו שני הצדדים מביעים את הסכמתם לבוא בהסכם. דבר זה יקשה על אחד הצדדים לבטל את העסקה ברגע האחרון. חתימה על זכרון דברים הינה מחייבת וביטולו עלול לעורר קשיים לא מעטים.
בכל מקרה, מומלץ תמיד להיעזר בשירותיהם של עורכי דין בניסוח ההסכם ובניסוח זיכרון דברים, בכדי לוודא שהחוזה וזיכרון הדברים תקפים ונכתבו כראוי.
עריכת חוזה שכירות ודרישות לערבונות
בחוזה שכירות המשכיר זקוק לערבונות, כלומר לאמצעי שיעמוד לרשותו, במידה והשוכר לא שילם חשבונות או את שכר הדירה, במקרה בו נגרם נזק או הפרת חוזה מצד השוכר.
סוגי הבטחונות הקיימים:
שיק ביטחון – שיק רגיל שמסמנים עליו שני קוים אלכסוניים וכותבים בחלק העליון שלו “שיק ביטחון”. התאריך נשאר פתוח. הסכום נקבע בין הצדדים ופעמים רבות הוא סכום שכירות בין חודש אחד. במקרה והשוכר הפר חוזה, ובעל הבית רוצה לפדות את שיק הביטחון, אין צורך לקבל אישור מבעל השיק.
הכסף יועבר אל חשבונות בנקים של משכירים במהירות של הפקדת שיק רגיל. במידה והשיק נפדה, ניתן להגיש התנגדות לכך בבית משפט תוך עשרים יום.
אופציה נוספת בחוזה השכירות הוא שימוש בשטר חוב. זהו שטר שקונים בבנק הדואר, ממלאים בו פרטים בסיסיים וניתן לממשו באופן מיידי בבנק במידה ומספר החשבון רשום עליו. הסכום כאן יכול להיות זהה לחודש שכר דירה, אך סכום גדול יותר, מטבע הדברים, ירתיע את השוכר מלהפר חוזה.
ערבים – מלבד שוכר הנכס כדאי להחתים על חוזה שכירות אנשים נוספים, הערבים לעמוד בתנאי חוזה השכירות במידה והשוכר לא יעמוד בהם. במקרה כזה בעל הנכס רשאי להתחיל בתהליך משפטי בו הוא דורש כסף מאלו שחתמו ערבות. יש לציין שזהו תהליך יקר וארוך. אופציה נוספת היא ערבות בנקאית.
התייחסות לרכוש שבתוך הדירה במסגרת חוזה השכירות
בחלק גדול מהמקרים מושכרות דירות מגורים, או משרדים, בהם רכוש (מוצרי חשמל, רהיטים וכדומה) הנמצא בבעלות המשכיר אך ניתן לשימושו של השוכר במסגרת תקופת השכירות. חשוב מאוד לעגן בחוזה גם את כל העניינים הנוגעים לרכוש בנכס.
כדאי לפרט אודות כל מוצר חשמלי או רהיט, כך שביום בו תסתיים תקופת השכירות לא יוכל השוכר לטעון כי מדובר ברכושו שלו. כמו כן, קיימים מקרים בהם שימוש שאינו סביר עלול לגרום נזק לרכוש – חשוב לציין כי נזקים מעין אלו יהיו באחריותו של השוכר.
לקבלת סיוע של עורך דין חייגו: 03-6093833
חוזה שכירות המאפשר דייר חלופי
נסיבות חייהם של שוכרים עלולות להשתנות במהלך תקופת השכירות ועלולות לקום סיבות שונות בגינן אינם יכולים לשאת בהסכם לאורך כל התקופה שסוכמה בין הצדדים. האפשרות המקובלת במקרים אלו, היא שהשוכר ימצא דייר חלופי לשביעות רצונו של המשכיר וזה יכנס בנעליו, תחת אותם חובות ותנאים.
בכדי למנוע אי הבנות במקרים מסוג זה, מומלץ לפרט במסגרת כל חוזה שכירות מה האפשרויות העומדות בפני השוכר שאינו מעוניין להמשיך לשכור את הנכס.
עצות אלו מכסות רק חלק מהנושאים עליהם חשוב לתת את הדעת לפני עריכת חוזה שכירות. בכל מקרה מומלץ לפנות אל עורכי דין בעלי ידע וניסיון עשיר בתחום דיני חוזים, על מנת להבטיח הגנה מרבית על זכויותיכם בנכס.
לקבלת סיוע משפטי מיידי בנושא דיני חוזים, לחץ כאן: יעוץ משפטי
עוד על זכויות שוכר ומשכיר בסקירות המשפטיות הבאות:
רוצה לשכור דירה או בית פרטי? דע את זכויותיך!
שכירות דירה או בית פרטי – זכויות השוכר
משכיר דירה או נכס פרטי אחר? דע את זכויותך