המפתח שלך להצלחה בכל הליך משפטי!
מי הוא עורך הדין שמתאים לייצג את התיק שלנו? איזה סוג של אדם עליו להיות, באילו תחומים מקצועיים עליו להיות בקיא? האם עליו להיות “תולעת הספרים”, אחד שבקיא בכל הדינים הכתובים, מעולה בעבודה המשרדית ובעבודת ההכנה ומסוגל להמציא את כל המסמכים הדרושים, בקיצור הסוליסיטור? או שמה עדיף שיהיה מהסוג הממולח, הייצוגי והאסרטיבי, בעל ביטחון עצמי, שיודע לדבר ולשכנע, או בקיצור, ליטיגטור?
ישנם עורכי דין מעולים שינהלו ענייני חוזים, יטפלו בבעיות מס ויתכננו עסקאות מקרקעין מסובכות ללא הצורך בליטיגציה. אך ברגע שהעניין יגיע לבית המשפט, בו מכריע השופט על סמך התרשמותו הבלעדית הליטיגציה הופכת חשובה אם לא מכרעת
ליטיגציה
ליטיגציה משמעה ייצוג בבית המשפט. לכן, ליטיגציה אזרחית הינה ייצוג בבית משפט בהליכים אזרחיים. ליטיגציה רלוונטית לכל תיק אשר בסופו של דבר מגיע לדיון משפטי, בין אם זה בית משפט, בית דין ו/או כל ערכאה שיפוטית אחרת. עורך דין המתמחה בליטיגציה צריך לדעת לייצג לקוח בערכאה משפטית, לדעת את סדרי הדין הרלוונטיים להליך המשפטי ולהיות בעל כושר ביטוי גבוה.
הרבה מעבודת הליטיגטור בשלבי ההכנה נראית כמו עבודת בילוש. הליטיגטור מחפש ראיות, שולח את הלקוח להביא לו עוד, וגם יוזם איסוף בעצמו בעזרת מומחים במידת הצורך. הרשמקול – הטייפרקורדר, הוא ידידו הנאמן של הליטיגטור.
ככל שהיריב מתוחכם יותר, בעל אמצעים גדולים יותר ועם אינטרס כלכלי גדול יותר, כן מתחייבת יותר עבודת איסוף, על דרך ההוכחה הפוזיטיבית או על דרך השלילה באופן מוקפד יותר.
מצד שני, יש לא מעט עורכי דין המשתדלים בכל מחיר להימנע מהופעה בבית משפט, ויש להם נימוקים רבים מדוע: בין אם זה הזמן הרב שמתבזבז בהמתנה לדיונים, ההנאה שבעריכת חוזים בתוך משרד ממוזג, או האמת הפשוטה והיא שהם מקבלים פיק ברכיים כאשר הם נאלצים להופיע בפני שופט.
לעומתם, ישנם עורכי דין רבים הנהנים מכל רגע של ליגיטציה. בשבילהם, הופעה בבית המשפט שקולה להופעה על בימת התיאטרון, סוג של תראפיה, והיא בעצם תמצית מהות המקצוע. כמה מעורכי הדין הגדולים ביותר התפרסמו הודות להופעותיהם הדראמטיות בבתי משפט.
תפקידו של הליטיגטור
עבודתו של עורך דין בבית המשפט מבוצעת בסביבה דינאמית ובזמן אמת, והיכולת להבין את השופט, את היריבים, והמצב שנוצר, וכמו כן להגיב מיידית למספר רב של גורמים – היא חיונית להצלחת התיק המשפטי. מכאן נובע שאין תחליף לניסיון.
במשך שנים רבות, עורכי הדין בישראל לא נהגו להפריד בין הליטיגציה לשאר סוגי הייצוג המשפטי, ועורכי הדין במשרדים השונים התעסקו בשני התחומים. רק בשנים האחרונות חלה מגמה של התמחות מוגדרת בתחום הליטיגציה, ומשרדים רבים הקימו מחלקות מיוחדות בהן עובדים עורכי דין המתמחים בעניין.
אין מדובר רק בהופעה עצמה בפני השופט. בתקופה האחרונה, זמן ההופעה של עורכי דין בבתי משפט הולך ומתקצר, זאת בנסיון להקל על העומס הגובר על בתי המשפט, ועורכי הדין מחוייבים גם להעביר את טיעוניהם בכתב, מה שמחייב אותם להיות הרבה יותר מהוקצעים – גם בכתיבת הטיעונים וגם בהצגתם.
וכמו כן, גם שכר הטירחה של הליטיגטורים מותאם לעבודתם. תיק גדול יכול להניב למשרד המייצג אותו אפילו מאות אלפי דולרים, במידה והוא הצליח. אחרי הכל, מדובר בשעות עבודה רבות במשרד ובעיקר בבתי המשפט, בתיקים שהדיונים בהם עלולים להימשך חודשים ואף שנים.
בסופו של יום, הליטיגטור המצטיין הוא איש מקצוע משולב: הוא גם בקיא בדינים ובניסוח חוזים למיניהם, והוא גם איש מופע- פרפומר בלועזית. עבודתו מתחלקת בין הופעות בדיונים השונים לבין העבודה המשרדית הרבה הכרוכה בהצלחת הופעתו בפני בית המשפט.
בואו לקרוא: דוגמא לפסק דין בו הופיעו עורכי דין ממשרדנו בבית המשפט ובהצלחה רבה!