אם הגעתם לכאן, אתם יודעים כי אדם גרוש משלם ברוב המקרים דמי מזונות לאשתו ולילדיו, כחלק מהסכם הגירושין ולפי החלטת בית המשפט לענייני משפחה.
נזכיר כי מזונות הנם הלכה למעשה תשלומים קבועים שאותם צריך לשלם אדם למי שזכאי לקבלם לפי דיני המשפחה – על פי רוב אישה ו/או ילדים. מטרת תשלומי המזונות הנה להבטיח את קיומם ומחייתם של הזכאים לקבלם מכוח החוק.
נשאלת השאלה, מה קורה לאותו אדם שנקלע לחובות כספיים שהובילו אותו לכדי הליכי פשיטת רגל אישית? הכיצד, אם בכלל, ישלם זה את דמי המזונות שנקבעו עבורו? האם לחובותיו מכוח הדין האישי קיימת עדיפות על פני חובותיו כלפי נושים אחרים, שאינם גרושתו ו/או ילדיו?
כאשר אדם החל בהליכי פשיטת רגל, כללי המשחק משתנים, והכללים שיחולו הנם אלה המיוחדים לפקודת פשיטת הרגל.
לפי הנוהג, על בית המשפט שדן בהליכי הפש”ר לבחון ולהכריע לגבי האיזון הראוי בין פירעון חובותיו של פושט הרגל כלפי כלל הנושים לבין חובותיו לפי הדין האישי – חוב המזונות כאמור.
לפי פסיקת בית המשפט והחוק בישראל, קיימות של אפשרויות עיקריות לעניין תשלומי המזונות במקרה של פשיטת רגל, כדלקמן:
מקרה ראשון – מצב משפטי שבו ניתן פסק דין בנושא תשלומי מזונות עובר לפתיחת הליכי הפש”ר והחייב הספיק לצבור פיגור בתשלומי המזונות כלפי גרושתו. כעת, משנכנס החייב להליך הפש”ר חובות אלה יוכרו כחובות בדין קדימה. במקרה זה, יש להגיש תביעת חוב לנאמן שמונה לפושט הרגל על ידי בית המשפט. יש לזכור כי בכל מקרה על מנת שהחייב יוכל להמשיך לשלם את תשלום המזונות השוטף, על המבקש/ת להגיש בקשה לבית המשפט של הפש”ר.
מקרה שני – מצב משפטי שבו ניתן פסק דין בנושא תשלומי מזונות עובר לפתיחת הליכי הפש”ר. במקרה זה, הזוכה במזונות (בעל החוב) יכול וצריך לפנות באמצעות עורך דין לבית המשפט, בבקשה לקציבת מזונות בהתאם לסעיף 128 לפקודת פשיטת הרגל. לאחר הגשת הבקשה ביהמ”ש יכול לסטות מפס”ד שנקבע בבית המשפט למשפחה ואף להפחית את התשלום.
מקרה שלישי – מצב משפטי שבו ניתן פסק דין בנושא תשלומי מזונות רק לאחר שניתן צו לכינוס נכסיו של החייב, קרי, אחרי שהחייב הוכרז כפושט רגל. במקרה זה, בית המשפט לענייני משפחה פוסק את גובה המזונות שהחייב צריך לשלם ואילו בית המשפט שדן ומנהל את הליכי פשיטת הרגל יקבע איזה סכום מתוך כלל נכסיו והכנסתו הקבועה של פושט הרגל יוקצו לזכאי/ם בתשלומי מזונות וזאת לצורך מימוש פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בנושא.
עומד בפני פשיטת רגל ולא יודע למי לפנות?
משרד עו”ד דורה כהן ויצמן ושות’ יעניק לך ייעוץ וליווי מקצועי עד להיחלצות מנטל החובות.
✓ ניסיון של למעלה מעשור בליווי חייבים ✓ ייעוץ ראשוני ללא התחייבות ✓ נבחרי BDI CODE לשנת 2015
לייעוץ מעורך דין במשרדנו ללא התחייבות. צרו קשר או חייגו חינם לטלפון: 1-800-800-891
הגרוש בפשיטת רגל – מה אני צריכה לעשות?
ובכן, זה בדיוק הזמן לפנות אל עורך דין הבקיא בתחום חדלות הפירעון ובהליכי פשיטת רגל ויפה שעה אחת קודם. עליך לזכור כי רק באמצעות עורך דין ניתן לבחור באסטרטגיה הנכונה, שתמקסם את האפשרות שלך לזכות בתשלומי המזונות המקסימליים.
בתי המשפט נוהגים לאזן בין הצרכים הקיומיים שלך ושל הילדים, וזאת אל מול אינטרס שאר הנושים בהליך פשיטת הרגל. המטרה הנה כמובן לאפשר לך ולילדים לקבל מזונות ומצד שני, שלא לפגוע באינטרס הכלכלי המובהק של שאר הנושים בהליך.
עורך דין מנוסה בתחום ידע כיצד לפעול על מנת למקסם את הזכויות שלך, ולדאוג לאינטרסים הכלכליים שלך שיושפעו כמובן מכל החלטה של בית המשפט למשך שנים לבוא.
זה המקום להדגיש ולציין כי אדם שנמצא בהליכי פשיטת רגל לא יוכל לקבל הפטר (מחיקת החובות בסוף ההליך) מכל חוב מזונות שצבר, וגם אם בית המשפט אישר את ההפטר, חוב המזונות לא יתבטל ולא ימחק גם ולמרות סיומם הפורמלי של הליכי פשיטת הרגל – למעט במקרים שבהם בית המשפט הורה אחרת.