החלטה על פתיחת משרד היא אחת ההחלטות החשובות שתקבלו בחייכם המקצועיים. דברי החקיקה אשר עשויים להיות רלבנטיים לחתימת חוזה שכירות הינם: חוק החוזים, התשל”ג -1973, חוק החוזים (תרופות), התשל”ג – 1973, חוק השכירות והשאילה, התשל”א – 1971 וחוק המקרקעין, התשכ”ט – 1969.
במעמד חתימת החוזה חשוב לשים לב למספר היבטים מהותיים, בכדי להימנע מסיבוכים ובעיות בהמשך.
צעד ראשון הינו בדיקת זהות המשכיר והנכס המיועד להשכרה. לפני החתימה חשוב לוודא, כי האדם מולו אתם מתנהלים הינו בעליו החוקי של הנכס או בעל ייפוי כוח נדרש לביצוע העסקה.
זקוקים לסיוע משפטי בענייני חוזים ומקרקעין? חייגו: 03-6093833
אל תהססו לבקש לבחון גם את מסמכי הבעלות במטרה לאמת שהנכס נקי משעבודים ועיקולים. בנוסף, זכרו כי הסכם שכירות מאוזן הוא תוצאה של משא ומתן הדדי בין הצדדים ולא של הכתבת תנאים מצד המשכיר.
בכדי לעמוד על האינטרסים שלכם באופן מיטבי, מומלץ לשוכר להיעזר בשירותיו של משרד עורכי דין בעל ניסיון, המתמחה בתחום השכירות.
דמי שכירות משרד מנקודת מבטו של השוכר
הסכם השכירות צריך לכלול את הגדרת השטח המושכר, גובה דמי השכירות ואופן התשלום, תקופת השכירות, פינוי ואופציה להארכת משך השכירות בנכס, ניהול המושכר, אחריות לתיקונים, שיפוצים ותקלות ועוד.
חשוב לסכם בצורה ברורה ומדויקת לגבי המצב בו קיבל השוכר את המושכר ואף לצרף מפרט טכני שיהווה חלק בלתי נפרד מהסכם השכירות.
דמי השכירות הם הנקודה החשובה ביותר בהסכם, משום שהם מקנים לשוכר את זכות ההחזקה והשימוש בפועל במושכר. על פי רוב המשכיר ינסה לקבוע, כי אי תשלום דמי השכירות במועד או תשלום חלקי שלהם יהוו הפרת חוזה ועילה לביטול החוזה.
חשוב לנסות לאזן סעיפים כאלה ולמזער את הסיכון לביטול הסכם השכירות מצד המשכיר. דמי השכירות של המושכר יקבעו בדרך כלל לפי מטר מרובע תוך התחשבות במגוון שיקולים: מיקום, איכות המבנה, חנייה, נגישות, אופי השכנים, יחס ברוטו נטו, זמינות ספקים ועוד.
לגורמים הללו נודעת חשיבות רבה ולא כדאי להתפשר עליהם תמורת דמי שכירות נמוכים יותר. סוגיה נוספת היא דמי הניהול, המשולמים בדרך כלל עבור שירותי שמירה, אחזקת בניין, ניקיון, אחזקת מעלית ועוד. מומלץ לוודא שדמי הניהול פרופורציונאליים ביחס לנכס המושכר.
מחירי דמי הניהול משתנים בין חברת אחזקה אחת לאחרת וככלל, ככל שהבניין חדש ומפואר יותר, סביר להניח שדמי הניהול יהיו גבוהים בהתאם.
תקופת השכירות מנקודת מבטו של השוכר
חשוב לקבוע בבירור את תקופת השכירות והאופציה להארכת תקופה זו ולוודא שהמשכיר לא יוכל לשנות את תנאי השכירות ולהעלות את דמי השכירות בתקופת האופציה.
יש להקפיד שהאופציה תמומש רק במידה והשוכר נתן הודעה על כך למשכיר מראש ובכתב.
אינכם יכולים לדעת מה צופן העתיד ולכן מומלץ לקבוע בהסכם, כי לשוכר עומדת הזכות לבטל את ההסכם בדרך של מסירת הודעה מוקדמת תוך פרק זמן סביר מראש, אשר במהלכו ימצא שוכר חלופי.
בנוסף, חשוב לוודא, כי לא השוכר המפנה את הנכס הוא שיצטרך לאתר שוכר חלופי במקומו, בתום תקופת השכירות לפי החוזה.
זקוקים לסיוע משפטי בענייני חוזים ומקרקעין? חייגו: 03-6093833