הסדר חוב מול הבנק מבוא:
הבנק הוא חלק בלתי נפרד מניהול הפעילות הפיננסית שלנו. בתקופות של סערה כלכלית רבים נקלעים לקשיים בניהול תקין של חשבון הבנק.
המחוקק הישראלי יצר שני הליכים משפטיים עיקריים לגביית חובות כספיים במקרים של אנשים פרטיים, עוסק מורשה או שותפויות: הכרזה על פשיטת רגל לפי פקודת פשיטת רגל (נוסח חדש) תש”ם-1980 או הליכי הוצאה לפועל לפי חוק הוצאה לפועל תשכ”ז-1967.
במקביל במקרה של תאגיד חייב יכול הבנק גם לפנות להליכי פירוק לפי פקודת החברות [נוסח משולב] תשמ”ג-1983. לעומת זאת, טרם הפנייה למישור זה, ניתן לנהל גם משא ומתן להשגת הסדר חוב. הסדר מסוג זה הוא הסכם העוסק בנושאים הקשורים לחובות הכספיים של החייב.
זקוקים לסיוע משפטי לצורך הסדרי חוב? חייגו: 03-6093833
הסדר חוב מול הבנק – מה מרוויח הנושה?
המחוקק אומנם מציע לנושה מספר דרכי פעולה, אומנם בחירת השיטה המתאימה צריכה להיעשות בהתאם לנסיבות כל מקרה. הגעה להסדר חובות יכולה לעלות בקנה אחד גם עם האינטרסים של הנושה.
אי עמידה בתנאים הנוקשים המחייבים את הנושה בטרם פתיחה בהליכים משפטיים נגד החייב, עלולה להמיט על הנושה סיכונים מיותרים.
לעומת זאת, ניתן לנהל עם החייב משא ומתן להשגת הסדר חוב בכל שלב.
בדומה, במקרים מסוימים עלולים ההליכים המשפטיים לעלות חרס ולהמיט על הנושה הוצאות כלכליות רבות ולדרוש ממנו להשקיע זמן רב, לא פעם לשווא. לעומת זאת, הסדר חוב יכול לעזור לעיתים לנושה להשיג את החוב במהירות רבה יותר.
מה מרוויח החייב בהסדר חובות מול הבנק?
הליכי הגבייה המתוארים מסבים בדרך כלל סבל רב לחייב ולסובבים אותו. במסגרת הליכי הוצאה לפועל ניתן להוציא נגד החייב צווים לעיקול זכויותיו בנכסי מטלטלין ומקרקעין שברשותו, למנות כונס נכסים או נאמן לניהול נכס ספציפי לצורך גביית החוב, להגביל את יציאתו מהארץ, למנוע ממנו להחזיק או לחדש את הדרכון ורישיון הנהיגה שלו ועוד.
בדומה, במהלך הפנייה לבית המשפט המחוזי להכרזה על פשיטת רגל, מוקנים כל נכסי החייב לניהולו של הנאמן, הוא הופך למוגבל בחשבון הבנק שלו ונאסרת יציאתו מהארץ באופן אוטומטי. נאסר עליו להיות בעל מניות בחברה, לעסוק במקצועות שונים ועוד.
באופן זה, החייב חי בתחושה של רדיפה כמעט בלתי נגמרת. במקום זאת, במסגרת הסדר חוב ניתן להגיע להסכמה על הפסקת כל ההליכים המשפטיים המנוהלים נגדו.
מלבד זאת, בהליכי הוצאה לפועל מתווספים לקרן החוב כל העת שני סוגי ריבית. בהליכי פשיטת רגל נדרש החייב לשלם לקופת הכינוס בתוספת לתשלומים החודשיים גם ריבית רגילה.
בהסדר החוב לעומת זאת ניתן להגיע להסכמה עם הבנק באשר להפחתת סכום החוב וסכומי הריביות שהתווספו אליו במשך הזמן באופן נוח הרבה מאשר בהליכים המשפטיים בהם סכומי הריביות כפופים לדרישות החוק.
הסדר חובות עם הבנק: חשיבות הסיוע המשפטי
הסדר החובות הכספיים שלכם לבנק לא חייבת להיעשות תוך התערבות של בית המשפט או רשויות חוק אחרות.
בעזרת משא ומתן יעיל וחכם תוך הסתייעות בשירותיו של משרד עורכי דין בעל ניסיון בתחום זה ניתן להגיע להסכמות עם הבנק בעניין החוב מבלי להיכנס למתח הנפשי הכרוך בהליכים המשפטיים האמורים.
יש לך חוב לבנק? מעונין להגיע להסדר חוב מול הבנק?
משרד עו”ד דורה כהן ויצמן ושות’ יעניק לך ייעוץ וליווי מקצועי עד להיחלצות מנטל החובות.
✓ ניסיון של מעל 17 שנים ✓ ייעוץ ראשוני ללא התחייבות ✓ נבחרי BDI CODE לשנת 2015
לייעוץ מעורך דין במשרדנו ללא התחייבות. צרו קשר או חייגו חינם לטלפון: 03-6093833