בפני הנהלת חברה, הניצבת על מפתנה של פשיטת רגל, קיימת קשת רחבה של דרכי פעולה במטרה לחלץ את הארגון מהמשבר הכלכלי, אליו נקלע.
על האסטרטגיות האפשריות נמנים צעדים, אשר ננקטים טרם פניה להליכים משפטיים לצד צעדים מעולם התוכן המשפטי.
בין הכלים הלא משפטיים שמפעילים מנהלי החברה: הזרמת הון חדש לחברה, בדרך של גיוס שותף חדש; מיזוג עם חברה אחות; מכירת החברה או חלק מנכסיה והנהגת מדיניות של צמצום בשורות הארגון – הן בהיבט כוח אדם והן במישור תקציבים והוצאות.
קיראו בהרחבה על: איך להמנע מפשיטת רגל
חברות, אשר להן מספר נושים מועט יחסית, פועלות לגיבוש הסדר פריסת תשלומים מול הנושים מחוץ לכותלי בית המשפט ואחרות מתכוננות לקראת פתיחה בהליכים משפטיים, בריכוז המידע הכלכלי הרלוונטי וגיבוש מצע לדיון משפטי.
זקוקים לסיוע משפטי בנושא צו הקפאת הליכים? חייגו: 03-6093833
במידה וצעדים אלה אינם תורמים לצורך שיקום החברה ולהצלחתה להסדיר את חובותיה לנושים, מגיע שלב הפניה לערוץ המשפטי. אחד מהכלים המשפטיים המרכזיים, אשר סוללים את הדרך להבראת החברה, הינו הגשת בקשה למתן צו הקפאת הליכים.
מצב זה יוצר מעין סטאטוס קוו לגבי חובותיה של החברה – מקפיא את ההליכים המשפטיים, אשר תלויים ועומדים נגד החברה בגין חובות, שצברה בעבר ואינו מאפשר פתיחה בהליכים משפטיים חדשים. בכך, ניתנת לחברה אורכה לשקם עצמה מבחינה כלכלית.
גריפת רווחים בתקופה זו ומכירת חלק מנכסי החברה מאפשרים להסדיר את החובות מול הנושים ולפתוח דף עסקי חדש, נקי ונטול חובות.
זיכרו כי במקרים של חשש מפני פשיטת רגל או בעת משבר כלכלי בחברה, מומלץ ביותר לפנות אל משרד עורכי דין הבקיא בתחום, על מנת שיוכל לסייע לכם בבחירת המסלול הראוי והרצוי מבחינתך.
קריטריונים לצורך אישור בקשה למתן צו הקפאת הליכים
- איתנות פיננסית של החברה והוכחה, כי יש בידה אפשרות להמשיך בפעילות כלכלית שוטפת ולצבור רווחים תחת סטאטוס של הקפאת הליכים. על פי רוב ובשל היות הליך זה יקר באופן יחסי, הוא מיועד עבור חברות בקנה מידה בינוני ומעלה
- קיום יכולת של החברה לגבש הסדר פריסת תשלומים מול הנושים, אשר יזכה לאישור חלקם הארי של נושי החברה
- הצבעה על כך שכניסת החברה לסטאטוס הקפאת הליכים לא תפגע באינטרס הציבורי.
הבראת חברה לאחר אישור מתן צו הקפאת הליכים
שעה שהתמלאו תנאי הסף, הנדרשים לצורך אישור הבקשה ובית המשפט השתכנע, כי הצו יסייע לחברה בהליך שיקומה, ינתן צו הקפאת הליכים לתקופה מסוימת.
על פי התרשמות הערכאה המשפטית ובמידת הצורך, ניתן להאריך את משך תוקפו של הצו לפרקי זמן נוספים, בני עד תשעה חודשים כל אחד.
לאחר מתן הצו ימונה לחברה נאמן, אשר ישמש כנציג הערכאה המשפטית בהליך. במסגרת תפקידו יפקח הנאמן אחר תהליך הבראת החברה ויעביר דיווחים לבית המשפט.
עם קבלת אישור הנושים להסדר אותו הציעה החברה, ינתן לו גם אישור בית המשפט והחברה תוכל לפרוע את חובותיה. השליטה על החברה תוחזר בהדרגה לבעליה ולאחר שנחלצה מהמשבר הכלכלי שפקד אותה, תשוב החברה להתנהלות עסקית שוטפת.
משמעות הסדר הנושים שגיבשה החברה
שעה שמרבית הנושים נתנו הסכמתם להסדר שהוצע על ידי החברה, יהיה ההסדר תקף לגבי כלל הנושים באופן שווה, בין אם נמנו על מצדדי ההסכם ובין אם על מתנגדיו.
החל ממועד אישורו מהווה הסדר נושים האמצעי היחיד, הקיים בידי הנושים, לפירעון חובותיהם בכפוף לצעדים ולשלבים, המנויים בו.
מרבית הסדרי הנושים המוסכמים פוטרים את החברה מחובות שצברה בעבר למעט החובות, אשר הוכרו באופן מפורש בהסדר על פי הגובה שנקבע בו.
יש לכם שאלות נוספות בנושא? ליחצו לקבלת: יעוץ משפטי
זקוקים לסיוע משפטי בנושא צו הקפאת הליכים? חייגו: 03-6093833