לשכת ההוצאה לפועל בנתניה מהווה נדבך במבנה הארגוני של רשות האכיפה והגבייה. הלשכה שוכנת ברחוב הרצל 57 נתניה, מיקוד 42300.
בימות השנה הרגילים מתקיימת קבלת קהל בלשכה בימים ראשון עד חמישי בין השעות 08:30 ל 13:30, ובזמני הפגרה – בקיץ (17 ליולי – 31 לאוגוסט), בחול המועד סוכות ובחול המועד פסח קבלת הקהל מתקיימת בין השעות 12:00 – 09:00.
בימי ו’ וערבי חג לא מתקיימת קבלת קהל בלשכה ובמקרים דחופים בלבד ניתן לפנות אל מוציא לפועל העובד בלשכה.
לסיוע משפטי בתחום הוצאה לפועל, חייגו: 03-6093833
לשכת הוצאה לפועל נתניה – מבנה ארגוני ובעלי תפקידים
לאחרונה שונו המבנה הארגוני ואופי התפקידים במערכת הוצאה לפועל בישראל מהמסד עד הטפחות.
תכליות חוק ההוצאה לפועל, התשכ”ז – 1967 הן יצירת מנגנון יעיל ומהיר לאכיפת פסקי דין ולגביית חובות כספיים מחד, תוך שמירה על כבוד החייבים המתקשים לעמוד בנטל פירעון החוב, מאידך.
ועדה אשר הוקמה לפני מספר שנים המליצה על שינויים בחוק שמטרתם לקדם את שתי התכליות האמורות. באופן זה ומכוח מסקנות הועדה חוללה הרפורמה בחוק ההוצאה לפועל שינוי הן בייעול הליכי הגבייה והאכיפה והן בשמירה על זכויות החייבים.
מערכת ההוצאה לפועל אינה עוד הזרוע המבצעת של הרשות השופטת וכעת עומד בראשה שר המשפטים ולא נשיא בית משפט השלום.
במקביל, כיום מכהנים בכל לשכה מספר רשמי הוצאה לפועל במקום יושב ראש לשכת הוצאה לפועל אחד אשר עמד בעבר בראש כל אחת מהלשכות.
הסמכויות המשפטיות של רשמי ההוצאה לפועל נותרו כפי שהיו, אך סמכויותיהם המנהליות הורחבו וכיום עומד לרשותם מאגר מידע רחב. בנוסף, נתונה בידיהם סמכות להפעלת סנקציות מנהליות משמעתיות דוגמת הטלת הגבלות על רישיון נהיגה של החייב ואיסור הנפקה וחידוש דרכון, כאמצעי לחץ לפירעון החוב.
בשנה האחרונה נדון במסגרת הרפורמה שינוי נוסף במעמדם של הרשמים, במסגרתו יהפכו הרשמים המוגדרים כעת כנושאי משרה שיפוטית לעובדי מדינה.
פסיקה
בתיק הוצל”פ 605808927 נידונה החלטה במסגרת הסמכות השיפוטית של רשם ההוצאה לפועל לפסוק בעניין טענת פרעתי. בנסיבות המקרה נפתח נגד החייב תיק בגין חיוב מזונות על ידי הזוכה.
החייב הגיש בקשה לסגור את התיק לאחר שבמשך 17 שנה לא התנהלו בו שום הליכים, ובמקביל טען ששילם את חובות המזונות לזוכה דרך מערכת ההוצאה לפועל עד לשנת 1993, וכי החל מחודש מאי בשנה זו ועד לחודש יוני 1997 שילם את החוב ישירות בשיקים והעברות בנקאיות והציג אסמכתאות לעניין.
הזוכה עמדה על דעתה שהתיק לא ייסגר, טענה כי במשך שנה לא עמד החייב בתשלומי המזונות ועתרה אף לחיוב החייב בגין הוצאות קופת חולים וביטוח רפואי.
כבוד הרשמת ליאת הר ציון ציינה כי במידה וקיים שיהוי ארוך בהליכי הוצאה לפועל הדבר עלול להעביר את נטל הראיה לנושה להוכיח כי החוב עודנו קיים.
במקרה האמור סגרה הרשמת את התיק ופסקה הוצאות לטובת החייב.
התנהלות מול לשכת הוצאה לפועל נתניה – חשיבות קבלת סיוע משפטי
ניהול הליך הוצאה לפועל הוא עניין מורכב ללא תלות באיזו מבין לשכות הוצאה לפועל הוא מתקיים.
פנייה אל משרד עורכי דין המתמחה בתחום הוצאה לפועל עשויה להקל על החייב והזוכה כאחד בניהול ההליכים.
עורך דין מומחה בתחום יקדם גבייה וביצוע מהירים יותר של החוב עבור הזוכה, ויסייע בשמירה על כבודו של החייב והאינטרסים שלו לאורך ההליך.
לסיוע משפטי בתחום הוצאה לפועל, חייגו: 03-6093833
לחצו לקריאה אודות לשכות הוצאה לפועל נוספות בארץ: