על פי רוב, נכס מקרקעין הוא הנכס היקר ביותר שרוכש אדם בימי חייו ולכן יבקש לשמור עליו מכל משמר.
המציאות בשוק השכירות מלמדת, כי בעלי נכסים רבים נאלצים להתמודד עם תופעה של פולשים או שוכרים אשר מסרבים לפנות את הנכס או לשלם על השכרתו כדין.
בתקופה האחרונה צוברות כוח יוזמות חדשות, שמטרתן לסייע לבעלי הנכסים שעד כה עמדו חסרי אונים במקרים מעין אלה, ולהבטיח שמירה על זכויות מקרקעין.
לחצו כאן לקריאה בנושא חוזה שכירות מנקודת מבטו של המשכיר
כיצד מתמודדת מערכת המשפט עם שכירות שלא כדין?
הליך פינוי מושכר נפתח בהגשת תביעה לבית המשפט לפינוי המושכר, ונמשך בביצוע פסק הדין במערכת הוצאה לפועל במידה והנתבע לא ציית להוראות ההחלטה.
עד כה נדרשו בעלי הנכס לנהל הליכים בבית המשפט, כשבמקביל השוכר היושב בנכס שלא כדין היה נהנה מעיכוב ביצוע הפינוי עד לגמר ההליכים.
כתוצאה מכך איבדו הבעלים את היכולת להרוויח מהשכרת הנכס והוציאו לא מעט כספים עבור ניהול הליכי משפט.
בשנת 2008 תוקנו תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ”ד – 1984 באופן המאפשר לפנות את השוכר מהמושכר תוך פרק זמן סביר.
יחד עם זאת, התיקון לא מתייחס להליכים לביצוע פסק הדין ולפיכך אינו נותן מענה כוללני לבעיה.
לחצו לקריאה בנושא פינוי מקרקעין בהליך הוצאה לפועל
לסיוע משפטי בתחום הנדל”ן חייגו: 03-6093833
אודות היוזמה החדשה של רשות האכיפה והגבייה
במטרה לעמוד לצד בעלי הנכסים ולקצר את הליכי הפינוי, יוזמת רשות האכיפה והגבייה תיקון של חוק ההוצאה לפועל, התשכ”ז -1967 אשר יאפשר לקצר את הליכי אכיפת פסק הדין.
בתזכיר התיקון מתבססת רשות האכיפה על כך, שבית המשפט אשר דן בתביעת הפינוי כבר בחן את מכלול השיקולים הרלבנטיים ולכן אין סיבה להימשכות ההליכים גם בהוצאה לפועל.
באופן זה מבקשת הרשות לקצר את התקופה החולפת מקבלת פסק הדין ועד לביצועו מפרק זמן של 72 יום, כפי שנהוג כיום, לפרק זמן של 21 יום בלבד.
כיצד יבוצע קיצור מועדי הפינוי בפועל במקרה של שכירות שאינה כדין?
ראשית, הרשות מבקשת לאפשר להגיש את פסק הדין לביצוע בהוצאה לפועל עם קבלתו, כך שהתובע לא יצטרך להמתין 30 יום ממתן ההחלטה ועד להגשה כפי שקורה כיום.
במקביל, מבקשת הרשות לבטל את המצב הנוכחי, בו עם ההגשה יש להמציא לחייב אזהרה לפיה עומדים לרשותו 20 יום ממועד המצאתה למלא אחר הוראות פסק הדין, וזאת בדרך של איחוד האזהרה עם הודעת הפינוי.
כיצד מציעה הרשות להתמודד עם פלישה לנכס מקרקעין?
מטרת התיקון שיוזמת הרשות הינה להתמודד לא רק עם פינוי במקרה של שכירות שלא כדין אלא גם עם סיטואציה של פלישה לנכס.
בתיקון מוצע קיצור מועד הפינוי באמצעות פירוט אופן המצאת הודעת הפינוי בבקשת הביצוע, כאשר הפינוי בפועל ייערך רק בחלוף 21 יום מתאריך ההמצאה, בכל אחד מ 30 הימים שלאחר מכן, על מנת שלא לאפשר לחייב להיערך לפינוי באמצעים אלימים.
חשיבות קבלת ייעוץ משפטי בפינוי שוכר מנכס מקרקעין
פינוי פולשים ושוכרים שלא כדין מהווה אתגר לא רק עבור בעל הנכס אלא גם עבור הרשויות.
לכן, על מנת שלא תכלו את זמנכם ומיטב משאביכם הכספיים, מומלץ לפנות מבעוד מועד אל משרד עורכי דין המתמחה בתחום, אשר יציע ייעוץ משפטי מקצועי, ילווה אתכם לאורך ההליך ויפעל לפינוי המושכר באופן חוקי ובמהירות האפשרית.
לחצו כאן לקריאה בנושא עריכת חוזה שכירות – המדריך המלא
לסיוע משפטי בתחום הנדל”ן חייגו: 03-6093833