עיקול נכסי מטלטלין של החייב באמצעות רישום מהווה אחד מסוגי העיקול המבוצעים על ידי מערכת ההוצאה לפועל.
במסגרת הליך זה מגיע נציג ההוצאה לפועל למקום העיקול המיועד ועורך רישום מפורט של סך כל המיטלטלין המצויים בנכס.
בקשת זוכה לבצע עיקול ברישום מהווה צעד התראתי, שמטרתו להזהיר את החייב ולהותיר בידיו שהות להסדיר את חובו טרם ביצוע העיקול בפועל.
יש לך שאלות? זקוק/ה לסיוע משפטי? חייגו: 03-6093833
משמעות ביצוע עיקול ברישום
ככלל, הליך עיקול ברישום מהווה תנאי סף להוצאה עתידית של רכוש מעוקל מהנכס. ממועד ביצוע עיקול ברישום מוטל איסור על הוצאת מטלטלין שנרשמו מהנכס. הפרת הוראה זו מצמיחה אפשרות העמדה לדין פלילי.
סמכות ביצוע עיקול ברישום
בהתאם לתקנות ההוצאה לפועל סמכות ביצוע עיקול ברישום לנכסי החייב נתונה לפקידי ההוצאה לפועל, בכל לשכות ההוצאה לפועל הפרוסות ברחבי הארץ.
במסגרת ביצוע עיקול ברישום מסורה בידי בעלי התפקיד מטעם הוצאה לפועל סמכות למנות את אחד מדיירי הנכס כנאמן על הפריטים שנרשמו לעיקול.
עיקול ברישום על ידי בעל תפקיד אחר בהוצאה לפועל
חרף מסירת סמכות ביצוע עיקול ברישום בידי המוציא לפועל, הינו רשאי להאציל סמכות זו על בעל תפקיד אחר בהוצאה לפועל בהתקיים הנסיבות הבאות:
כאשר עורך דינו של הזוכה ביקש שאת פעולת העיקול יבצע בעל תפקיד מטעמו וראש ההוצאה לפועל נעתר לבקשה זו; שעה שהעיקול ברישום מתבצע בסמוך לאחר פתיחת תיק הוצאה לפועל ולפני שנמסרה לחייב אזהרה מטעם ההוצאה לפועל וכן בנסיבות בהן לא עלה בידי פקידי ההוצאה לפועל להשלים את פעולת העיקול ברישום והצו לא בוצע עקב ניסיונות התחמקות של החייבים מפני המבקשים אחריהם.
אפשרויות נוספות הנתונות בידי הזוכה בהקשר עיקול ברישום
במסגרת פעולות שניתן לבצע לאחר מסירת האזהרה וכאשר חלף פרק הזמן הקבוע בחוק והחייב טרם פרע את חובו רשאי הזוכה להגיש בקשה לביצוע עיקול ברישום של כספי החייב המוחזקים על ידי צד ג’.
בקשה זו נדרש הזוכה להגיש על גבי טופס בקשת זוכה לנקיטת הליכים מבצעיים.
על ההבדל בין עיקול ברישום לבין עיקול בפועל
במידה ולאחר ביצוע עיקול ברישום לא פעל החייב להסדרת חובו הצעד הבא בו יכול לנקוט הזוכה הינו הגשת בקשה להוצאת מעוקלים.
הכוונה בהליך זה הינה לביצוע העיקול בפועל והוצאת המיטלטלין שנרשמו לעיקול מהנכס. במסגרת כך מתייצב בעל התפקיד מההוצאה לפועל בביתו של החייב ומוציא הלכה למעשה את אותם פריטים אשר צוינו בשלב העיקול ברישום.
ראוי להדגיש, כי הוצאת הפריטים מהנכס אינה בלתי מוגבלת – בעל התפקיד מוסמך לעשות כן עד לכיסוי גובה החוב העדכני בתיק ההוצאה לפועל.
בהיבט עיתוי הוצאת המעוקלים – ממועד ביצוע עיקול ברישום מוקנית לחייב אורכה בת שבוע ימים לפירעון חובו. היה ובמהלך פרק זמן זה לא הוסדר החוב רשאי הזוכה להגיש בקשה להוצאת המיטלטלין שנרשמו ומכירתם. הבקשה תוגש כבקשת נקיטה בהליכים מבצעיים על גבי טופס 841.
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן עומד לרשותך בכל נושא הקשור בהליכי הוצאה לפועל בכלל ולנושא עיקולים בפרט.
ניתן לפנות אלינו בכל שאלה ולקבל יעוץ משפטי וליווי צמוד בהליכים.
יש לך שאלות? זקוק/ה לסיוע משפטי? חייגו: 03-6093833
קיראו עוד בנושא עיקולים בתיקי הוצאה לפועל: