הסבר על הליכי פשיטת רגל
הכרזה על פשיטת רגל הנה פיתרון שעשוי להתאים למי שצבר חובות שאינו יכול לפרוע, אינו עומד בנטל התשלומים שנקבע לו בהליך הוצאה לפועל והצעדים בהם נוקטים נושיו מקשים על מהלך חייו. מטרת ההליך הנה לכנס את נכסיו של, למכור אותם ולהשתמש בכספי המכירה לכיסוי החוב.
בהמשך, בחלק מהמקרים יינתן לחייב הפטר ולמעשה אפשרות להתחיל בדף חדש לאחר שפרע את כל החובות שביכולתו לפרוע.
למי מיועד הליך פשיטת רגל?
בניגוד לדעה הרווחת, לא רק בעלי עסקים נקלעים אל חובות ולא רק הם יכולים להגיש בקשה להכרזה על פשיטת רגל. למעשה, כל בגיר שצבר חובות בסכום העולה על 15,000 ש”ח יכול להגיש את הבקשה. חשוב להבדיל בין הליך זה לבין הליכי פירוק חברות, עליהם ניתן לקרוא כאן: פירוק חברות.
סיוע של עורכי דין בהליכי פשיטת רגל
עוד לפני קבלת ההחלטה להכריז על פשיטת רגל, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפשיטת רגל המתמחה בתחום זה. קיימות אלטרנטיבות שונות וחשוב מאוד לבחון את כולן, על מנת לבחור בפיתרון שיאפשר לכם למזער נזקים עד כמה שניתן.
בואו לקרוא על: חברה במשבר כלכלי והמנעות מהליך פשיטת רגל
לקבלת סיוע משפטי מיידי, לחץ כאן: יעוץ משפטי
כך לדוגמא, חייבים שעומדים נגדם מספר תיקים בלשכת הוצאה לפועל, יכולים לבקש צו איחוד תיקים ולא בהכרח לפנות להליך פשיטת רגל. עבור כל תיק לרוב נקבע תשלום חודשי שעל החייב להעביר לידי הנושה, אלא שאם נגד אותו החייב מתנהלים מספק תיקים במקביל סכום הכסף המצטבר ממנו יאלץ להפרד מידי חודש עלול להיות גבוה מידי.
איחוד תיקים, הוא למעשה הליך במסגרתו נקבע עבורו הסדר תשלומים סביר עבור כל תיקי ההוצל”פ שמתנהלים נגדו.
הפטר בהליכי פשיטת רגל
כאמור, במסגרת ההליך יכונסו נכסיו של פושט הרגל, יימכרו וכספי המכירה ישמשו לכיסוי החובות. המכירה תהיה מכירה פומבית, כלומר הצעת המחיר הגבוהה ביותר תזכה. חשוב לציין, שבהליך כינוס נכסים גם החייב עצמו רשאי לרכוש את נכסיו ובמקרה זה יהיה עליו להציע הצעה ששוויה זהה להצעת המחיר הגבוהה ביותר שניתנה עבור הנכס.
בסופו של דבר, לאחר כיסוי כל החובות שיכל פושט הרגל לכסות על ידי מכירת נכסיו – יוכל בחלק מהמקים לקבל הפטר מיתרת החוב. משמעותו היא שבית המשפט ימצא לנכון למחול לו על שארית חובותיו ולאפשר לו להתחיל “דף חדש” בחייו.
קיימים תנאים שונים ובעיקר תנאים התנהגותיים בהם יאלץ החייב לעמוד לשם כך, העיקרי בהם הנו תום לב, הן מבחינת האופן בו נצברו החובות והן מבחינת התנהגותו בהליך פשיטת הרגל.