כיצד להגיש ערעור בהליך פשיטת רגל?
הליך פשיטת רגל הוא הליך ארוך ומורכב, בו מכיר בית המשפט באי יכולתו של החייב לשלם את חובו. במסגרת ההליך מתקבלות החלטות שונות עם השלכות הרות גורל עבור החייב, הזוכים בתיק ולעיתים אף עבור צד שלישי. ערעור בהליך פשיטת רגל יכול להיות מוגש על ידי כל אחד מהצדדים הללו.
בעת הכרזת פשיטת רגל, החייב מודיע על אי יכולתו לשלם את חובו ונפתחת חקירה הבודקת את יכולתו של החייב לשלם את חובו. לאחר מכן, ממונה כונס נכסים שמופקד על כינוס נכסים של פושט הרגל, במטרה לחלקם באופן שווה בין הנושים, בהתאם לזכויותיהם וגודל החוב. למעשה, מרגע זה האדם מפסיק להיות בעליו של נכסיו, והטיפול בנכסיו עובר לידי הכונס המטפל בתיקו.
עומד בפני פשיטת רגל ולא יודע למי לפנות?
משרד עו”ד דורה כהן ויצמן ושות’ יעניק לך ייעוץ וליווי מקצועי עד להיחלצות מנטל החובות.
✓ ניסיון של למעלה מעשור בליווי חייבים ✓ ייעוץ ראשוני ללא התחייבות ✓ נבחרי BDI CODE לשנת 2015
לייעוץ מעורך דין במשרדנו ללא התחייבות. צרו קשר או חייגו חינם לטלפון: 1-800-800-891
מי רשאי להגיש בקשת ערעור בהליך פשיטת רגל?
כאמור, כל אדם שנפגע עקב החלטה או פעולה של הכונס רשאי לפנות אל בית המשפט בבקשת ערעור. הגשת ערעור בהליך פשיטת רגל יכולה להיעשות על ידי החייב או הזוכה, או על ידי צד שלישי הנפגע מפעולות הכונס.
החלטותיו של כונס נכסים משפיעות על עתידו של החייב, על מצבו הכלכלי, על היכולת שלו לבנות מחדש את חייו עם סיום ההליך ועוד. מטבע הדברים, גם חייהם של הנושים מושפעים ביותר מדרך אחת מהתנהלותו של הכונס – האם יקבלו לידיהם החזר מלא של החוב? כמה זמן ימשך ההליך?
גם צד שלישי עלול להיפגע עקב החלטה כזו או אחרת של הכונס. לדוגמא, צד שלישי עשוי להיות בן או בת הזוג של החייב, אשר עקב פשיטת רגל של בן זוג נפגעו זכויותיו בנכסים משותפים של השניים.
אופן הגשת הערעור
אמנם במסגרת הליך פשיטת רגל מכונסים נכסיו של החייב ונמכרים למרבה במחיר, במטרה לפרוע חובות שצבר באמצעות כספי המכירה, ישנם מקרים בהם יכול החייב להגיש ערעור על החלטות הכונס.
הליך הערעור מבוצע בבית המשפט המחוזי. במקרים בהם אין בגוף ההחלטה רשות לערער, יש קודם להגיש בקשת רשות ערעור. במידה וניתן אישור לערעור בתיק ניתן להגיש ערעור ישיר. בית המשפט המחוזי יקבע אם לקבל את הערעור או לדחותו, או שמא לתת החלטה אחרת. הכונס הממונה על תיק פשיטת הרגל, מעצם תפקידו המנהלי, חייב לקבל את החלטת בית המשפט המחוזי.
הגשת ערעור בהליך פשיטת רגל נעשית כאשר החלטות הכונס, לדעת החייב, הזוכה או צד שלישי שנפגע מההחלטה, שגויה. לעיתים החלטת הכונס היא שונה במעט מהחלטת פסק הדין, וניתן לערער על החלטה זו.
הגשת ערעור בהליך פשיטת רגל תתבצע תוך 15 ימים מהיום בו נודע על ההחלטה. במקרה ואין רשות ערעור בגוף ההחלטה, ניתן כאמור להגיש בקשת רשות לערער בבית המשפט המחוזי תוך 15 ימים מהיום בו נודע לך על ההחלטה.
סיוע של עורכי דין בעת הגשת ערעור בהליך פשיטת רגל
מומלץ להגיש ערעור או בקשת רשות לערער אך ורק לאחר קבלת יעוץ משפטי ובליווי משרד עורכי דין בעל ידע וניסיון עשיר בתחום. הגשת ערעור בהליך פשיטת רגל לגבי החלטת הכונס לעיתים היא קריטית לחייב, כך לדוגמא במקרים בהם ניתן צו עיכוב יציאה מהארץ או הגבלת חשבון. לעיתים הגשת ערעור בצורה נאותה יכולה להטות את הכף לטובתכם ולבטל החלטות הפוגעות בכם.
יתרה מכך, מומלץ כי כל ההליך ילווה על ידי עורכי דין מטעמכם. לעיתים לא תדעו כי החלטתו של הכונס פוגעת בזכויותיכם ותשלימו עם רוע הגזירה. יעוץ משפטי וליווי מקצועי של עורך דין פשיטת רגל יבטיח כי כל החלטה וצו שינתן בהליך יבחן בקפדנות על ידי עורך הדין ובמידה ויש בו פגיעה בזכויותיכם יוגש ערעור על ההחלטה.