יש בידיכם פסק דין, אך תשלום המזונות לא מתבצע?
במקרים בהם קיים פסק דין המחייב את בן הזוג לשלם מזונות, אך אלו אינם משולמים – ניתן לפנות אל לשכת ההוצל”פ ולפתוח תיק נגד בן הזוג. גביית מזונות בהליך הוצאה לפועל הנה אחת הדרכים היעילות ביותר לקבל את הכסף לו הנכם זכאים. אולם, מאחר ומדובר בהליך מורכב שלעיתים אורך זמן רב, מומלץ להיעזר בשירותיהם של עורכי דין הבקיאים בתחומים המשפטיים הרלוונטיים, הן בתחום דיני משפחה והן בהליכי ההוצל”פ.
עומד בפני הליך הוצאה לפועל ולא יודע למי לפנות?
משרד עו”ד דורה כהן ויצמן ושות’ יעניק לך ייעוץ וליווי מקצועי עד להיחלצות מנטל החובות.
✓ ניסיון של למעלה מעשור בליווי חייבים ✓ ייעוץ ראשוני ללא התחייבות ✓ נבחרי BDI CODE לשנת 2015
לייעוץ מעורך דין במשרדנו ללא התחייבות. צרו קשר או חייגו חינם לטלפון: 1-800-800-891
פתיחת תיק לגביית מזונות בהליך הוצאה לפועל
על מנת לפתוח תיק בלשכת הוצאה לפועל, תחילה יש לפנות למדור פתיחת תיקים על מנת לקבל טפסי “פתיחת תיק” ולמלא אותם תוך שימת לב רבה לכל הפרטים כולל מידע רלוונטי על החייב. כמו כן, יש לצרף עותק מקורי של פסק הדין שניתן בנושא המזונות ולשלם את אגרת הפרוטוקול. אי דיוק בפרטים עלול לגרום לכך שלא ניתן יהיה לפעול כנגד החייב.
תהליך עבודה של הלשכה להוצאה לפועל
לאחר הגשת בקשה לפתיחת תיק תשלח לחייב אזהרה על פתיחת תיק הוצאה לפועל נגדו בצרוף שובר תשלום בגובה החוב הנטען. האחריות להליכים בהם יש לנקוט בהמשך, מוטלת על הנושים, או במקרים של חובות בגין אי תשלום מזונות – על מי שמעוניין לגבות את החוב.
במידה ולא שולם החוב במלואו תוך פרק זמן של 21 יום מיום מסירת האזהרה ולא ניתן צו לעיכוב הליכים כגון בקשת התנגדות לביצוע שטר או טענת “פרעתי”, ניתן לפעול כנגד החייב באחד מההליכים הבאים:
עיקולים – ניתן ליזום הליכי עיקול כנגד רכושו של החייב, כולל מקרקעין, כלי רכב, משכורת, חשבונות בנק וחסכונות. ניתן אף לבצע עיקול אצל צד ג’ שכן פעמים רבות לחייב נצברות זכויות אצל גופים שונים כדומת מעביד למשל.
צו מאסר – ניתן לפנות ללשכת ההוצאה לפועל בתום 21 יום ממסירת האזהרה לחייב ולדרוש לנקוט בהליך של מאסר וזה במקרה שבמהלך 21 יום ממסירת האזהרה לידיו לא הגיש לראש ההוצאה לפועל בקשה לצו עיכוב הליכים.
צו עיכוב יציאה מן הארץ – אם מתעורר חשש שהחייב עומד לצאת את הארץ ויציאתו עלולה למנוע או לפגוע בגביית החוב, ניתן להגיש בקשה לההוצאה לפועל לעיכוב יציאה מן הארץ על החייב. צו העיכוב יהיה בתוקף עד לתשלום החוב, אלא אם החייב יעמיד ערבים שישלמו במקומו את החוב המידה והוא עצמו לא ישלם.
ערעור בתיקי הוצאה לפועל של מזונות
ערעורים בתיקי מזונות על כל החלטה המתקבלת על ידי ראש ההוצאה לפועל מוגשים לבתי המשפט לענייני משפחה.
מומלץ בחום להימנע מלהגיע אל משרדי ההוצאה לפועל באופן עצמאי, אלא רק לאחר קבלת יעוץ משפטי ובליווי של עורך הדין שמטפל בתיק.
עורך הדין מכיר את המשרד ואת הדרכים למימוש החוב ובכך חוסך לתובעת התרוצצויות, אי נעימויות מול הגרוש והחלטות שגויות אשר נובעות מרגש והתחשבות.
עורך הדין ידע אילו בקשות מומלץ להגיש אל ההוצאה לפועל ובאיזה סדר, מאילו בקשות להתחיל ומאילו כדאי להימנע.
בכך, בסופו של דבר, יאפשר לחסוך בהוצאות מיותרות בהתנהלות מול לשכת ההוצאה לפועל וגבייה מהירה ויעילה של חוב המזונות.