מהי התראה על פשיטת רגל?
הליך של פשיטת רגל יכול להפתח לא רק על ידי החייב, אלא גם על ידי הזוכה, כלומר בעל החוב, על מנת להכריח קיום מסגרת לתשלום החוב, וכדי להקל על הנושה להתמודד עם חייב בעייתי או מתחמק. לצורך כך, על הנושה להגיש לבית המשפט התראה על פשיטת רגל.
התראה זו תידון בהרחבה במאמר, בו נענה על שאלות כגון – אילו תנאים צריכים להתקיים על מנת שניתן יהיה להגיש לבית המשפט התראה על פשיטת רגל? כיצד מגישים התראה על פשיטת רגל? מהם העלויות והאגרות המוטלות על מי שמבקש להגיש בקשה כזו? ועוד.
פשיטת רגל הינה הליך משפטי, אשר מטרתו לגשר בין חייב לנושיו, על מנת לשלם את החוב על פי מיטב יכולתו של החייב, וכמו כן על מנת לבטל, על פי חוק, את החוב אשר אין ביכולתו של החייב לשלם, וזאת בתנאי שבית המשפט מתרשם כי החייב נוהג באופן הגון וכי אין בכוונתו לנצל את הליכי פשיטת הרגל לטובתו, או שלא צבר את החוב מתוך היסח הדעת או בזילזול. הליך כזה, מנוהל על ידי לישכת ההוצאה לפועל, ומנוהל בידי ראש ההוצאה לפועל.
ראשית, יכול החייב עצמו להגיע ולבקש פתיחת תיק פשיטת רגל. זאת, על מנת לסייע לו להתמודד עם חובותיו, לסייע לו להגיע להסדר שיוכל לעמוד בו מול נושיו, וכן לעיתים, כדי לבטל או לכל הפחות לדחות את התשלומים כנגד החוב, אם ידו אינה משגת לפרוע את חובו כעת וכן אם אין ברשותו נכסים מיטלטלין אשר ניתן לממש ולפרוע או להקטין את החוב כנגד המימוש.
בכדי שאדם יכריז על עצמו כפושט רגל, עליו למלא טפסים של ההוצאה לפועל, לחתום על טופס ויתור סודיות (לצורך חקירת כונס הנכסים בנוגע ליכולתו לפרוע את החוב), לשלם אגרות וכן לעמוד בקריטריונים מסויימים, בהם לא נעסוק בכתבה זו.
הדרך השניה לפתוח תיק פשיטת רגל, הינה על ידי הנושים. כאשר נושה מעוניין בקבלת עזרה בגביית החוב וסילוקו, יכול הוא לפנות לבית המשפט המחוזי, ולהגיש התראת פשיטת רגל כנגד החייב. בהתראה זו הוא מבקש מבית המשפט להכריז על החייב כפושט רגל. התראה זו, בכפוף לאישור בית המשפט, תאפשר לחייב שבעה ימים בלבד להסדרת חובו. לאחר שבעה ימים ובתנאי שאכן לא כוסה החוב, יגיש הנושה בקשה לפתיחת הליכי פשיטת רגל כנגד החייב בלשכת ההוצאה ל לפועל.
תנאי הכרחי להגשת התראה על פשיטת רגל – החייב עשה מעשה שמוגדר משפטית כמעשה פשיטת רגל. מעשים שמוגדרים על פי חוק כמעשי פשיטת רגל הם למשל:
• החייב קיבל הודעת עיקול או שנכסיו עוקלו בהליך הוצאה לפועל
• החייב מתחמק מנושיו (כולל מעבר דירה או אפילו בריחה מהארץ)
• החייב הגיש בקשה לפשיטת רגל
• החייב הודיע לבעל חובו כי אין בכוונתו או ביכולתו לשלם את החוב
• החייב לא מילא אחר התראה קודמת על פשיטת רגל
ועוד.
עומד בפני פשיטת רגל ולא יודע למי לפנות?
משרד עו”ד דורה כהן ויצמן ושות’ יעניק לך ייעוץ וליווי מקצועי עד להיחלצות מנטל החובות.
✓ ניסיון של למעלה מעשור בליווי חייבים ✓ ייעוץ ראשוני ללא התחייבות ✓ נבחרי BDI CODE לשנת 2015
לייעוץ מעורך דין במשרדנו ללא התחייבות. צרו קשר או חייגו חינם לטלפון: 1-800-800-891
התנאים הנוספים המאפשרים הגשת התראה על פשיטת רגל
כדי שנושה יוכל להגיש התראת פשיטת רגל בבית המשפט כנגד החייב לו, ראשית חייב להתקיים התנאי הבסיסי, כי החייב ביצע מעשה פשיטת רגל, כאמור לעיל. עוד, חייבים להתקיים התנאים הבאים:
• מעשה פשיטת הרגל התרחש בתוך שלושת החודשים שקדמו להגשת ההתראה לכל היותר .
• החוב עומד על 65,885 ש”ח לכל הפחות
• החוב הינו קצוב וישנו מועד לפרעונו
• החייב מתגורר בארץ, או מנהל עסק בארץ, או חבר בתאגיד בארץ, או בעל עסק בארץ, או שהיה לכל הפחות אחד מאלה בשנה שקדמה להגשת ההתראה.
עלות בהגשת התראה על פשיטת רגל
הגשת בקשה על פשיטת רגל כרוכה בתשלום אגרה לבית המשפט. כיום עומד התשלום על סך של כאלפיים שקלים, והסכום משתנה מעת לעת על פי קביעת בית המשפט. כמו כן, כאשר הנושה פותח תיק בהוצאה לפועל, כל העלויות בפתיחת תיק כזה יחולו עליו, ולא על החייב.
לסיוע משפטי מיידי בהליכי פשיטת רגל, לחץ כאן: יעוץ משפטי