משרד הוא מקום אשר בין כתליו מתקיימת פעילות עסקית או ממשלתית ומהווה הפנים המייצגות של בעל העסק כלפי הלקוחות.
במקצועות מסוימים לא קיימים כללים ברורים לפתיחת משרד ולעומת זאת ישנם בעלי מקצוע אשר החוק מכתיב להם כללים לניהול משרד. בעלי מקצוע בעלי היקף עבודה קטן יחסית מעדיפים לעבוד מהבית, אך אחרים פונים לאפשרות של שכירות משרד חיצוני – כל בעל חברה לפי צרכיו.
על חוזה להשכרת משרד עשויים לחול חוקים שונים, בהם: חוק המקרקעין, התשכ”ט – 1969, חוק החוזים (תרופות), התשל”ג – 1973, חוק החוזים (חלק כללי), התשל”ג – 1973 וחוק השכירות והשאילה, התשל”א – 1971.
זקוקים לסיוע משפטי בענייני חוזים ומקרקעין? חייגו: 03-6093833
מה חשוב לדעת לפני חתימת חוזה השכירות?
כל צד בחוזה הינו בעל אינטרסים שעליהם הוא מעוניין להגן ולעיתים אין זהות והלימה ביניהם. טרם חתימה על חוזה להשכרת משרד יש לבדוק היטב את השוכר המיועד. כחלק מכך מומלץ לשאול את השוכר על עיסוקו, הוותק שרכש במקצוע, איזה משרד הוא מעוניין לפתוח, מיהם לקוחותיו ועוד.
ניתן גם לדרוש מהשוכר להציג אישור של רואה חשבון לצורך עמידה על התנהלותו הפיננסית. במעמד החתימה על החוזה חובה שנוסח הסעיפים כולם יהיה ברור ומפורש, על מנת למנוע ויכוחים עתידיים בסוגיית פרשנות החוזה.
הסיבה לכך היא שבמידה ונוצר סכסוך והשוכר מחליט לפנות לבית המשפט, כללי הפרשנות בחוק החוזים מותירים לערכאה המשפטית כר נרחב יחסית לשיקול דעת.
חשוב לכלול בחוזה את גודל השטח המושכר, גובה דמי השכירות ומנגנון התשלום שלהם, דמי הניהול ואופן התשלום שלהם, תקופת השכירות ואפשרות הארכתה, פינוי המושכר בסיום השכירות, אחריות לנזקים ועוד.
קיראו בהרחבה על חשיבות העסקתו של עורך דין חוזים – בכל מקרה ולפני חתימה על חוזים עסקיים או פרטיים.
על מה לשים את הדגש בחוזה השכירות?
בכדי למנוע מראש אי הבנות לגבי מצבו המשפטי והפיזי של המשרד, הכנס לחוזה סעיף לפיו השוכר מאשר שהנכס נבדק על ידו מבחינה פיזית ומשפטית והוא מצא אותו מתאים לשימושו ולמטרותיו.
סעיף זה יגביל את השוכר בפניות לגבי ליקויים במצב המבנה שהיו קיימים טרם כניסתו. ישנם מצבים בהם השוכר יבקש לפנות את המושכר לפני פקיעת החוזה.
דאג שלא יתאפשר לשוכר לצאת מחוזה השכירות מבלי שנתן הודעה מוקדמת על כך תוך פרק זמן סביר מראש ומצא שוכר חלופי. בנוסף, קבע כי חילופי השוכרים יותנו בהסכמתך על מנת למנוע משוכר לא ראוי להשכיר את הנכס.
כדי לבטח את האינטרסים שלך מפני פגיעה, חובה לקבוע בחוזה מנגנון לפיצוי במקרה של הפרה יסודית. לפי הפסיקה קיימת חובה לקבוע במפורש סעיפים מסוימים, אשר הפרתם תיחשב הפרה יסודית.
דמי השכירות הם כמובן לב ליבו של החוזה ותשלומם מקנה לשוכר את הזכות להחזיק ולהשתמש בנכס. רצוי לקבוע בחוזה, כי עיכוב בתשלום דמי השכירות או תשלום חלקי של דמי השכירות יהווה הפרה יסודית ויקנה לך המשכיר את הזכות לבטל את החוזה ואף עילה לפיצוי בגין הנזקים וההוצאות העתידיים שייגרמו כתוצאה מכך.
בדומה, מומלץ לקבוע שגם שינויים במושכר, שכירות משנה, פעילות בלתי חוקית ועניינים נוספים שאינם עולים בקנה אחד עם שמירה על הנכס יהוו הפרה יסודית. בכל מקרה, אנו ממליצים לפנות ולהתייעץ עם משרד עורכי דין המתמחה בנושא מקרקעין ונדל”ן על מנת לנסח חוזה שכירות מתאים – כזה שייגן על הזכויות שלכם בנכס.
משרדנו עוסק מזה שנים רבות בייצוג בעלי נכסים המיועדים להשכרה, בישראל ומחוצה לה. במידה ויש לך שאלה בנושא שכירות משרד לטווח ארוך או שתרצה הפקיד את הנכס בידיו האמונות של משרד עורכי דין מוביל, תמיד ניתן לפנות אלינו לצורך קבלת יעוץ משפטי וליווי מקצועי – כזה שישמור על האינטרסים שלך.
קיראו על חשיבותה של: ערבות בנקאית
זקוקים לסיוע משפטי בענייני חוזים ומקרקעין? חייגו: 03-6093833