מטרתן של פקודת המכס (נוסח חדש) ושל התקנות הנגזרות ממנה היא לקבוע את הנהלים הקשורים לתחומי הייבוא של מוצרים שונים לישראל מכל רחבי העולם, וגם את הנהלים הקשורים לייצוא סחורות מהארץ החוצה.
הטלת מס על מוצרי יבוא היא נוהל מקובל המיושם ברוב המדינות הקיימות בעולם, כאשר היא מיועדת לצורך השגת שלוש מטרות: פיקוח על כמות המוצרים המוכנסים אל המדינה, גיוס של הון לצורך מימון פעילויות כלכליות ועידוד של התעשייה בתוך גבולות הארץ.
לפי לשון פקודת המכס, ניהול ענייני המכס, כמו גם ניהול ענייני המסים האחרים של המדינה, מוטל בארץ על רשות המסים שהיא חלק בלתי נפרד ממשרד האוצר.
זקוקים לסיוע משפטי? חייגו: 03-6093833
רשות זו אחראית על פעילותן של רשויות המכס השונות, החל מהפיקוח, דרך תהליכי הגבייה וכלה בבקרה על הכנסת סחורה מסוגים שונים ובכמויות משתנות אל נמלי הספנות או נמלי התעופה בארץ.
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן מפעיל מחלקה משפטית העוסקת בכל הנוגע לנושא דיני מיסים ובכלל זאת לעבירות הנוגעות בנושא פקודת המכס. עורכי הדין במשרדינו ישמחו לסייע לך בכל עניין ובכל שאלה רלוונטית ואנו מציעים יעוץ משפטי ראשוני ללא כל תשלום.
קיראו בהרחבה על: מיסוי מקרקעין
פקודת המכס – מידע חשוב
פקודת המכס (נוסח חדש) כוללת את הנחיות החוק השונות הקשורות בעיקר לייבוא מוצרים לארץ, כדוגמת: סוגי המוצרים המותרים לייבוא, חישוב גובה המס, הענקת היתרים במקרים שונים וגם נהלי ענישה בעת הצורך.
בנוסף לכך, מפרטת פקודת המכס את תפקיד רשויות המכס בארץ ואת מטרותיהן השונות. לפי החוק בארץ, מסי המכס מוטלים הן ביחס לסוג המוצרים והן ביחס לייעודם, החל מסיגריות ומוצרי טבק, דרך מוצרי מזון וכלה במכוניות.
למרות כל זאת, חתומה ישראל על הסכמי ייבוא עם מדינות שונות שמטרתם להקל, להקטין או לבטל לגמרי את גביית מסי המכס בסחר עימן. ארצות הברית, מדינות האיחוד האירופי וירדן הן כמה מהן.
רשויות המכס אמונות גם על הפיקוח והבקרה על הכנסת מוצרים מסוגים שונים אל תוך גבולות המדינה, כדוגמת: יצירות אומנות, חומרים מסוכנים, חפצים אישיים או אפילו בעלי חיים.
בהתאם לסמכות זו, רשאיות רשויות המכס בנסיבות מסוימות לאכוף חוקים, להטיל הגבלות או אפילו להחרים מוצרים שונים.
קיראו בהרחבה על: דיני חברות
פקודת המכס – תיקונים ועדכונים
בשנת 2003 תוקנה פקודת המכס, וחלו בה לא מעט שינויים. בשל מקרים רבים של הברחת סחורות, ובעיקר הברחת סיגריות ומוצרי טבק אחרים, עיקר השינויים בפקודה התייחס לנהליי יבוא מוצרים אלה.
מטרת התיקונים הייתה לנסות להילחם ולצמצם את מקרי ההברחה המתרחשים בארץ. בנוסף לכך, חלו שינויים בפקודה גם בתחומי יבוא של טובין אחרים.
תיקוני פקודת המכס כללו שינויים, כדוגמת: החמרה של אמצעי הענישה במקרים של הברחת מוצרים, תפיסה, חילוט והחרמה של מוצרים בעת הצורך וגם הרחבה של הסמכויות הנתונות לכל רשויות המכס.
לדוגמה, תיקון סעיף 211 לפקודת המכס החמיר בצורה משמעותית את העונשים החלים על עבירות של הברחת סחורה. שנות המאסר על הברחות שונות עלו משמעותית, משישה חודשים לשלוש שנים. בנוסף לכך, עלה גם סכום הקנס הכספי על הברחה.
במקרים של הברחה בנסיבות חמורות, עונש המאסר עודכן לחמש שנים, כאשר הקנס הכספי התעדכן לכ-600,000 ש”ח.
זקוקים לסיוע משפטי? חייגו: 03-6093833