לכל אחת מדרכי ההתאגדות העסקית ישנם יתרונות מסוימים וחסרונות מסוימים, אך ללא קשר לצורת ההתאגדות, על השותפים לזכור כי עוד בשלבי ההקמה של ההתאגדות, יהיה עליהם לקבוע כיצד יתנהלו אם יוחלט בשלב כזה או אחר שהגיעה העת שדרכיהם ייפרדו. במאמר שלפניכם נדון ספציפית בפרוק של שותפות באמצעות הסכם פרוק.
ישנם גורמים רבים שיכולים להוביל לכך שהשותפות תפורק, כשאחת הסיבות הנפוצות ביותר לפירוק שותפות היא פעילות עסקית לא מוצלחת במיוחד, שלא הצליחה להפיק רווחים. לא אחת השותפות מפורקת עקב חילוקי דעות מהותיים בין השותפים או סכסוך של ממש וישנן גם שותפויות שמראש הוקמו לצורך פרויקט מסוים, שהוגבל בזמן.
הסכם פרוק שותפות – הדרך האידיאלית לפירוק השותפות
פרוק שותפות הוא תהליך שלרוב מעורר לא מעט אמוציות ומטבע הדברים, לא תמיד התהליך יוצא לדרך בהסכמתם של כל השותפים. מעבר לזה, גם אם מדובר בשותפות שהוקמה על ידי קרובי משפחה או חברים טובים המכירים היכרות רבת שנים, עדיין ייתכן שהתהליך המורכב והטעון רגשית יוביל לסכסוכים, קשיים וחילוקי דעות.
מובן שבמקרה הטוב ביותר, טרחו השותפים להתייחס לפירוק השותפות כבר בהסכם ההקמה שלה, אבל גם אם לא נכתב הסכם שותפות מסודר המתייחס בין השאר למקרה של פירוק, עדיין ניתן לפרק את השותפות באמצעות הסכם. הסכם פרוק שותפות הוא הסכם עליו חותמים השותפים לאחר שהגיעו לעמק השווה בנוגע לאופן שבו תפורק השותפות. כך לדוגמה צריך לכלול ההסכם התייחסות לאופן שבו יחולקו הנכסים של השותפות בין השותפים.
חשיבות המעורבות של גורם מקצועי בעריכת הסכם פירוק שותפות
הסכם פרוק שותפות יכול להיות פשוט אם מדובר בשותפות שחברים בה שני אנשים בלבד, המחזיקה במעט מאוד נכסים. לעומת זאת הוא יכול להיות מורכב בצורה בלתי רגילה, אם ישנם אינטרסים מנוגדים, חוסר הסכמה ושותפים ונכסים רבים. כך לדוגמה, בבואם לחלק את המשאבים של השותפות, עליהם להתייחס להרבה מאוד שיקולים כשבין היתר עליהם לבחון את התרומה היחסית של כל אחד מהשותפים. התרומה היחסית מורכבת כמובן מהתרומה הכספית ומהסכום שהשקיע השותף בשותפות, מכמות או סוג הלקוחות שהצליח להביא במהלך תקופת הפעילות של השותפות, המוניטין שלו ועוד. כבר כאן ניתן להבין כי לא תמיד יהיה קל לקבל את הסכמת כל השותפים לנוסח הסכם הפרוק.
הגורם המקצועי שילווה את התהליך, יוכל למנוע גם עריכה בתום לב של הסכם לא שוויוני או לא צודק. הכוונה היא לכך שההסכם יפגע בזכויות של מי מהשותפים, ללא כוונת זדון, אלא מתוך בורות, חוסר תשומת לב או אי הבנת הכתוב. במילים פשוטות ניתן לכתוב כי רק עורך דין המתמחה בתחום המסחרי באופן כללי ובדיני חברות באופן ספציפי ועוסק בכתיבה של הסכמים וחוזים בשגרה, יוכל לנסח עבורכם הסכם פרוק שותפות לשביעות רצונם של כל המעורבים בשותפות, שלא יפלה אף אחד מהשותפים ויבטיח שהפרוק יתנהל על הצד הטוב ביותר.
לא תמיד חייבים לחסל את העסק
לסיום נציין כי עורך דין מקצועי יוכל לספק לכם פרספקטיבה רחבה על מצבכם ועל הקושי עמו עליכם להתמודד כשלא אחת יומלץ לכם שלא למהר לסגור את העסק ולפרק את השותפות. מדובר בעיקר במקרים שבהם העסק המנוהל על ידי השותפות, מניב רווחים. ישנן דרכים רבות שבהן ניתן להמשיך לקיים את העסק גם לאחר הפירוק של השותפות מבלי לגרום לנזקים כלכליים חמורים מדי. כפי שניתן להבין, לא ניתן להפריז במעורבות של עורך דין מקצועי בשלב כמה שיותר מוקדם בתהליך הפירוק.
למה לבחור במשרד דורה כהן ויצמן DCW?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW ניסיון של למעלה מ 17 שנים בדיני חברות וליטיגציה מסחרית מורכבת. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW אף נבחר בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון : 03-6093833 או הקליקו כאן להשארת הודעה.