התמודדות עם חובות כספיים וחדלות פירעון רק עם משרד דורה כהן ויצמן DCW:
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן הינו בעל וותק ומוניטין של למעלה מ -17 שנים בתחום חדלות הפירעון והסדרי חובות ליחידים ותאגידים. משרדינו דורג ע”י חברת BDI כאחד ממשרדי הבוטיק האיכותיים והטובים בארץ בתחום פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
במהלך השנים, משרדינו ליווה מאות רבות של לקוחות ותאגידים בהסדרי חוב מול נושים, הבראת חברות שנקלעו לקשיים, כאשר היחוד של המשרד הוא במתן מעטפת משפטית ועסקית החל משלב ניטור הבעיה, מציאת פתרון, ובהמשך ליווי וייצוג צמוד לכל אורך הדרך.
עם השנים משרדינו נחל הצלחות רבות בתחום הסדרי חובות ומחיקת חובות מול מוסדות פיננסים, בנקים, תאגידים ונושים פרטיים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW כיום ממשרדי הבוטיק מהמובילים בארץ, כאשר עם השנים משרדינו רקם קשרים רבים מול הדרגים הבכירים בבנקים, במוסדות הפיננסים ומול הגופים הגדולים כיום במשק הישראלי.
הקשרים הרבים של המשרד והמוניטין שנצבר עם השנים, וההצלחות הרבות תורמים רבות ללקוחות המשרד בהגעה להסדרי חובות כאשר במקרים רבים הטיפול המקצועי והיסודי של עורכי הדין הביא להימנעות מכניסה להליכי חדלות פירעון, בפרט הליכי פשיטת רגל ובמקרה של חברות הימנעות מהליכי פירוק בבית המשפט המחוזי.
לאור משבר הקורונה העולמי והמיתון הקשה שצפוי להגיע לפתחנו, אשר צפוי לפגוע קשות במשקי בית רבים, ועסקים רבים, הסדרי חוב מול בנקים, מוסדות, ונושים שונים, צפוי להיות נחלתם של רבים ממשקי הבית והעסקים במדינה.
התמודדות עם חובות כספיים וחדלות פירעון – מה עושים?
במקרים של אדם שיש לו חובות לנושים שונים או חברה, הדבר החשוב ביותר בכדי להגיע לתוצאה הרצויה הוא לבצע מחקר כלכלי מקיף עם ירידה לפרטים הקטנים, והכנת תוכנית פעולה עם שלבים מפורטים, עד להגעה לתוצאה הרצויה.
לעיתים, התוצאה לבסוף תהיה בבחינת “הרע במיעוטו” (ליחיד הליך פשיטת רגל, לתאגיד בקשה לפירוק חברה). ואולם, ככל ולא יבוצע מחקר מקיף, ומבלי שהוכנה מראש אסטרטגיה כוללת – ניהול המשבר הכלכלי יהיה בבחינת “כיבוי שריפות” “ולסמוך על המזל”.
במקרים רבים חייבים וחברות שמצויים במצוקה כלכלית ועל סף חדלות פירעון, קיבלו ייעוץ וטיפול רשלני, מבלי להיוועץ עם עורכי דין הבקיאים בהסדרי חובות.
ללא תכנון ובניית אסטרטגיה מראש, ההתנהלות בפועל תהיה בבחינת “כיבוי שריפות”. במילים אחרות: דרישות חוב מנושים תיענה באינטואיטיביות ע”י ניהול מו”מ שיוביל (במקרה הטוב) להסדרי חובות מול נושים.
במצב זה, בפועל “יזרקו” כספים רבים בתשלומים על ההסדרים, (מחסכונות אחרונים, או נטילת הלוואות נוספות והגדלת החוב הכולל) ולבסוף לא רק שהתנהלות זו תוביל להבראה ושיקום, אלא חמור מכך – מובילה במקרים רבים לבסוף לקריסה כלכלית טוטאלית, ופניה להליכי חדלות פירעון (במקרה של יחיד הליך פשיטת רגל, במקרה של תאגיד הליך פירוק).
יש לזכור! לעיתים גבול דק מאוד מפריד בין הבראה לקריסה כלכלית!
מכאן חשוב להבין כי בדומה לענף הרפואה, כך גם בחדלות פירעון. ניהול משבר כלכלי, הינו קריטי ובעל השלכות הרות גורל. היוועצות עם עורך דין הבקיא בתחום הסדרי חוב הוא חיוני ובגדר חובה.
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן DCW משרד בוטיק ואיכותי עם ניסיון של 17 שנים בייצוג בהליכי חדלות פירעון וחובות כספיים:
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן הינו בעל מוניטין וותק של למעלה מ- 17 שנים בתחום חדלות הפירעון ובפרט בניהול משברים כלכליים של יחידים וחברות. משרדינו אף דורג ע”י חברת BDI כאחד ממשרדי הבוטיק הטובים בארץ בתחום פירוקים וכינוסים והסדרי חוב.
ניתן להשאיר פרטים כאן! או לחייג לחייג לטלפון 03-6093833
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן DCW ניסיון מוכח והצלחות רבות בליווי וייצוג משפטי בהסדר חובות מול נושים, הסדרים מול בנקים, ייצוג בהליכי הוצאה לפועל, פשיטת רגל, הבראה ושיקום חברות, הליכי פירוק חברות, ייצוג עובדים בתביעות שכר מול חברות בפירוק, וכן ליטיגציה אזרחית מסחרית. השאירו פרטים או חייגו למשרדינו לקבלת ייעוץ משפטי איכותי, מקצועי ללא פשרות!
החשיבות בפניה לעורך דין בעל מומחיות בחדלות פירעון וחובות כספיים:
בשעה שאדם או חברה מצויים במצוקה כלכלית, תזמון הפנייה למתן יעוץ והכוונה הוא קריטי. ניתן לומר בהלצה אף “טריקי”. דומה כי אין תשובה אחידה וכי התזמון הינו תלוי הנסיבות ומשתנה. לאור המשבר הכלכלי בעקבות מגפת הקורונה, נראה כי כל אדם, תא משפחתי, או חברה צריך לעשות “חושבים” וכן חישוב מסלול מחדש.
פנייה לקבלת יעוץ משפטי מעורך דין הבקיאים בתחום חדלות הפירעון והסדרי חוב בפרט, לא רק שאינה אינה יכולה להזיק, במקרים רבים היא יכולה להיות ההבדל בין הבראה, להליכי חדלות פירעון!
מטרת המאמר שיובא להלן, היא לתת יעוץ ומושג כללי איך יש לנהוג בסיטואציה של חובות והחשיבות בהיוועצות בעורך דין שבקיא בתחום חדלות פירעון
בדיקת היקף החובות הכספיים הכולל:
בשלב הראשון, ברגע שמתחילים “לטפטף” דרישות התשלום מהנושים, פה זה הרגע לעצור ולהיוועץ עם עורך דין או משרד עורכי דין לחובות והסדרי חוב.
בסיטואציה הטובה ביותר, קבלת היעוץ המשפטי בנוגע לחובות תיעשה בשלב מוקדם שטרם ננקטו הליכי גבייה.
במצב זה, יש לערוך ניתוח מעמיק ולאחריו קביעת אסטרטגיה כוללת, במטרה להגיע למצב של הבראה, ובהמשך לשיקום כלכלי מלא.
לעיתים רבות, הניתוח הראשוני יעלה כי אין מנוס אלא מלפנות להליכי חדלות פירעון. ואולם, תהא המסקנה אשר תהא – אין לסתות מהדרך ולצפות לנס.
יש לזכור כי הדרך לשיקום, ומחיקת חובות לעיתים כרוכה בהליך פשיטת רגל, או הליך פירוק במקרה של חברה. ואולם, יש לזכור! המטרה הסופית היא להגיע לשיקום כלכלי ומחיקת החובות.
במקרה שנפתחו תיקים בהוצאה לפועל:
ראשית לכל, יש להוציא רשימת תיקים מלשכת ההוצאה לפועל. כפי שהוזכר כאן לא אחת – המטרה היא למצוא פתרון כולל לבעיה ולא לפעול על בסיס “כיבוי שריפות”.
ככל ומדובר בחובות שסכומם הכולל מסתכם בכמה עשרות אלפים, במרבית המוחלט של המקרים ההמלצה היא שלא לפנות לעורך דין לחובות. יש לבחון לעומק אם נכון במצב שכזה לשאת בתשלום שכ”ט לעורך דין לחובות, או להפנות את הכספים לנושים.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי:
ביום 15.9.2019 נכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי (הליך פשיטת רגל). החוק החדש הכניס שינויים מרכזיים בהליך פשיטת רגל ליחידים, וכן להליכי הבראה ופירוק לחברות.
בכל הנוגע להליך פשיטת רגל של אדם פרטי – כיום ישנם שני מסלולים אפשריים: בחובות עד 150,000 ₪, הליך פשיטת רגל יתנהל בהוצאה לפועל. בחובות מעל לסך של 150,000 ₪, הליך פשיטת רגל יתנהל בבית משפט השלום. כמו כן, הליך “איחוד תיקים” בהוצאה לפועל אינו קיים עוד. כיום, ישנן 3 אפשרויות (למעט חריגים) להתמודד עם חובות בהוצל”פ עד 150,000 ₪ והן לפנות בבקשה לצו תשלומים, הסדר נושים, הליך פשיטת רגל. יש לזכור! הליך פשיטת רגל הוא המוצא האחרון!
למעבר לקריאת המדריך לפשיטת רגל והסברים על חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי לחצו כאן!
קישור לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי: https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_802.htm
קישור לאתר משרד המשפטים – הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי: https://www.gov.il/he/departments/insolvency-and-financial-rehabilitation-procedures/govil-landing-page
התקשרו עוד היום לייעוץ מקצועי ואישי עם עורך דין הבקיא בדיני חדלות פירעון בטלפון: 03-6093833